Kompanija Ytong BH

Dugogodišnja tradicija

Velika internacionalna kompanija  Xella Group 2008. godine postala je većinski vlasnik preduzeća Siporex d.d. iz Tuzle.

Već od 2009. godine firma zvanično mijenja ime u Xella BH d.o.o., (od 2022 u YTONG BH d.o.o.) i postaje jedna od najsavremenijih fabrika za proizvodnju porobetona robne marke YTONG.

Prodaja je organizovana prema zapadnom sistemu, tako da su prodajne regije, spoljni predstavnici, magacini, nabavka i sve ostalo povezani svetski standardizovanim CRM sistemom koji omogućava savršenu komunikaciju sa klijentima, ciljano povećanje produktivnosti i prodaje, i uspešno strateško pozicioniranje na tržištu. Ono što je jako važno je da je tehnologija Xella-e u Bosni i Hercegovini istovjetna onoj u Njemačkoj – sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu, i nema nikakve razlike u proizvodnji za bosansko-hercegovačko i zapadno tržište. Standard kvaliteta je određen prema njemačkom uzorku, takozvanoj DIN normi, koja je mnogo strožija u odnosu na recimo, francuske ili druge zapadnoevropske standarde.

Važno je napomenuti da se kvalitet proizvoda kontroliše svakodnevnim internim kontrolama i periodičnim certificiranjem od strane vodećih Instituta za ispitivanje kvalitete proizvoda u zemlji i inostranstvu.

YTONG robna marka postala je prepoznatljiv brand na svim tržištima naše regije.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ytong BH, d.o.o.
Nikole Tesle br 3
75 000 Tuzla
Bosna i Hercegovina
Besplatni tel.: 0800 02 02 29

Internet: http://www.xella.ba
E-pošta: ytong-bih@xella.com