Potkrovlje – stvaranje ugodnog ozračja za dom

Samci ili parovi koji su se uspjeli dokopati nekoliko desetaka kvadratnih metara potkrovnoga prostora mogu se smatrati sretnicima. S par spretnih zahvata u enterijeru mogu stvoriti dom u kojem će se osjećati ugodno i gdje će im sve biti na dohvat ruke i pogleda. Ako ste i vi među njima, evo što vam savjetujemo.

Renoviranje osnovnih elemenata potkrovlja

Prije nego što s veseljem počnete prikupljati potreban namještaj i sitnice za svoj novi stan, provjerite treba li na konstrukciji, zidovima, podovima i stropovima štogod renovirati. Možda ćete, slijedeći naše upute o renoviranju potkrovlja, većinu poslova moći i sami napraviti. Najvažnije je da imate dovoljno svjetla, stoga se pobrinite za prozore bilo krovne ili obične. Ne štedite na izolaciji. Taj ulog će vam se višestruko vratiti. Ipak je riječ o potkrovlju i o tome da ne želite grijati grad kroz veliku krovnu površinu. U kupatilu i kuhinji zahvate na renoviranju možete upotpuniti i policama napravljenim od Ytong materijala.

Slatko zadovoljstvo kombinovanja

Tek kada budete sasvim sigurni da je vaš potkrovni prostor u potpunosti obnovljen i da će vam slijedećih godina jedina briga biti promjene u unutarnjem uređenju, prepustite se čarima finiširanja. Odaberite boju koja će biti osnova. Ona može, kao u našem primjeru, biti bijela jer omogućava različite kombinacije stilova i naglaske u šarenim detaljima. A i prostor će se činiti prostranijim.

Razlike u funkciji određenog dijela prostora (spavanje, rad, dnevni boravak) možete osim namještajem naglasiti i promjenom u visini poda. Pogledajte kako je spretno, na našoj slici, spavaći dio podignut Ytong zidnim pločama za nivo jedne stepenice i obložen drvetom, a dobiveni prostor ispod iskorišten za smještaj elektronskih uređaja.

Na kraju, nekoliko oku dopadljivih lampi postavljenih na različita mjesta, te par detalja u kontrastnim bojama poput ljubičastog taburea, crvene radne stolice i zida prljavoružičaste boje, u vašem potkrovnom prostoru stvoriće ugodno ozračje za život.
Ako ste ipak više ljubitelj minimalizma onda vam ovdje nudimo ideju i rješenje kako uz pomoć Ytong-a postići ono što ste željeli.